Familiebedrijf Meijer & Meijer

Boerenbedrijven zijn vaak familiebedrijven. Zo ook op Erve Klein Altena, even ten zuiden van Beckum. De betovergrootvader van Marleen Meijer kwam er wonen toen hij tien jaar was waarna de boerderij overging op zoon en kleinzoon. Tegen de tijd dat vader Wim ging nadenken over een opvolger, meldde dochter Marleen zich, samen met haar man Frank Meijer. Frank stapte maar al te graag het boerenleven in en zo bleef niet alleen de melkveehouderij in stand, maar ook de familienaam Meijer.

Passie voor koeien

  • Familiebedrijf

  • Passie voor koeien

  • Houtwallen

  • Altena's bos

  • Wandelroute over erf

  • Twickel-kaas

Toen Frank klein was, was hij elk vrij uurtje te vinden op de boerderijen van zijn opa’s en oma’s. Inmiddels staat hij de hele dag klaar voor zijn 80 koeien. Frank: ‘De koeien zijn onze medewerkers; zij moeten het goed hebben. Een melkrobot bleek bijvoorbeeld niet te passen op ons bedrijf, vandaar dat we de koeien weer traditioneel melken in onze mooie, gloednieuwe melkstal.’

Passie voor koeien

Fam. Meijer

Een oceaan van rust

Het Twentse landschap kenmerkt zich door kleine percelen, omringd door houtwallen. Marleen geeft toe dat dit landschap bewerkelijker is dan de strakke, rechte velden elders in het land. Maar qua woongenot kan niks deze plek overtreffen. ‘Het landschap hier is lieflijk, bosrijk en je komt er helemaal tot rust. Ik zou het niet anders willen. Verder leven we hier zo veel mogelijk met de natuur samen. We verwaarden voer van eigen land tot melk en zijn bijna zelfvoorzienend dankzij de zonnepanelen op de gebouwen.’

Best autistisch

Best autistisch

Koeien gedijen het best bij vaste melktijden en eenzelfde voersamenstelling. En dus doet de familie Meijer er alles aan om de vaste ritmes erin te houden.

Kaasmakers

Kaasmakers

Erve Klein Altena draait mee in het kaasproject van Twickel. De kaasjes zijn onder meer te koop in de Landgoedwinkel en op de Streekmarkt in Delden.

Stevig geworteld

Stevig geworteld

Het Erve is gelegen aan het Altenavoetpad in het Altena’s bos in het gebied Altena. Ernaast ligt Erve Groot Altena.

Van stal tot woning

Van stal tot woning

De woning waar Frank, Marleen en hun twee kinderen nu wonen, was vroeger het achterhuis waar de koeien op stal stonden.

Kom wandelen!

Deze boerderij eens van dichtbij zien? Dat kan. Want dwars over het erf van de familie Meijer loopt Etappe 3 van het Overijssels Havezathenpad. De 14 kilometer lange wandelroute voert wandelaars van Boekelo naar Delden, langs weilanden, glooiende akkers en door bossen. En dus ook langs de koeien en percelen van Erve Klein Altena.

Kom wandelen!